Dec 9, 2011

Happy Birthday to Syafina

Ain Fajar | 4:41 AM | 0Comments |
Assalamualaikum..

Dah bersawang dapur IT saya ni...maklumlah keadaan sangat tidak mengizinkan untuk saya update tiap hari seperti dulu..huhuhu...tapi walau mcm mn pun saya cuba juga untuk update sekerap mungkin..mesti ramai yang bosan nak singgah dapur saya ni, coz tak berganti cerita dan resepi..walau ape pun terima kasih la banyak2 coz sudi singgah sini..
Tanggal 2/12/11 yang lepas buat kedua kalinya saya dan en.abg menyambut beday syafina yang ke dua tahun..dalam sedar tak sedar dah genap 2tahun umur c fina..tak plan pun nak buat coz tak ingat..bukan ape tak sedar tarihk tu dah tiba, lagi2 la 1 hari bulan tu baru balik dari kampung..penat tak hilang lagi.
Ucapan selamat hari lahir buat anak ibu yang kedua, semoga adik menjadi anak yang rajin, bijak belajar , pandai mengaji dan menjadi anak solehah dunia akhirat..
Kami buat simple2 je.kek pun beli je, kesihatan ibu tak mengizinkan juga..janji ada kenangan..ok la tu! 

Cbuk juga c kakak pun nak tiup lilin sekali, dah macam sambut beday sesame plak..memang taime tiup lilin mesti sekali tak nak lebih kurang...suka hati la janji happy..
Tapi selepas c fina umur 2thn mesti dia tak berapa nak happy, sebab misi pertama ibunya nak memberhentikan c fina dari menyusu badan.ye lah dalam islam pun ada menyatakan “perlu menyusukan anak dari lahir hingga anak berumur 2 tahun” so fina kena diberentikan..bukan tak boleh nak terus menyusu, bukan ada adik lagi pun. Tapi tak adil la, dulu kakak 1 tahun 6 bulan dah terpaksa di berentikan sebab dah nak ada adik..kesian sangat kat kakak. Terseksa sangat nak berentiankan dia, panjang al-kisah proses memberhentikan kakak dari susu badan sebab dia tak nak langsung susu botol...kali ni..mmmm tak tau la berjaya ke tidak...nampak gayanya macam ok, waktu siang saya bagi susu botol nak tak nak dah lapar dia minum juga tapi kena naik buai..bila dah malam mmg susah dia nangis memecah alam semesta, susah nak tido pulak..pelan2 lah..

Dalam usia c fina menjangkau 2 tahun ni, ape yang dia dah pandai?..dah pandai cakap tapi pelat sikit, pandai mengacan/mengusik kakaknya..(suka kot bila kakaknya nangis), suka buli kakaknya..(mentang2 badan dia lagi gendud dari kakaknya), dah boleh kira 1-10, ngaji alif, ba, ta tapi tungang langgang la juga..nampak mcm dah besar tapi bila minta nenen tu nampak mcm baby lagi..walau mcm mn pun semoga c fina jadi anak solehah..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...