Feb 5, 2012

Wet World

Ain Fajar | 6:45 AM | 0Comments |
Assalamualaikum.

sempena sambutan maulidur Rasul ni, en.abg dpt la cuti 3 hari, org lain 4 hari lagi best..dapat balik kampung lama sikit..kira untung juga en.abg dapat cuti time projek short down ni...cuti 3 hari ni, en.abg amik kesempatan bawa anak2 berjalan..kira sebagai hadiah la coz tak merengek setiap hari minta bawa jalan..hari2 ayahnya sibuk keja pegi pagi balik malam..so time cuti je boleh bawa dorg jalan..di ikotkan tak plan pun nak bawa kakak n fina jalan, sebab ayah dorg ingat, company tak cuti..so last minute en.abg kate jom bawa ank pergi mandi2...mmm nak pegi mana pulak..semua tempat penginapan full, masing2 bercuti..so pakat dengan adik beradik en.abg...plan asal kami nak pergi mandi kat area sungkai..ada water park kolam air panas..memang menarik dan tak jauh boleh tolah hari. kalau dari Klang amik masa 2jam setengah..dan kalau dr kmpg cm 1 jam lebih je..so mmg boleh sangat la..mak abah en.abg pun boleh join sekali..baieeeek punya rancangan tak jadi juga..coz biras saya kena kerja...so pegi ke plan B, nak pegi ke Sunway Lagoon..tapi masing2 macam tak nak coz tak nak harungi jem dan bayarannya agak mahal...oleh kerana kami dah berjanji dengan c kakak, walau mcm mn pun mesti kena bawa di pegi mandi manda..last choice kami pilih wed wold yang terletak di shah Alam..beberapa minit dah sampai dari rumah kakak en.abg di klang..
Dekat je dengan masjid besar Shah Alam tu kan..nampak dari rumah rehat yg kami sewa..semua orang mesti tau masjid tu. masjid tu dah lam di bina dari saya kecik2 lagi..yang bestnya ada ceria lucu tentang saya dan masjid ni..en.abg pun ada kisahnya juga dengan masjid ni..hahaha lawak..ltaj nmpk eh lupa nk zoom.

di perkarangan Wet World Shah Alam..tak berapa ramai, myb ramai yang balik kampung atau ada yang masih bekerja semalam..sory lah gamabr kabur dek cahaya matahari yang sangat terang..cuaca sangat baik semalam..puasla budak2 mandi manda..tiket untuk masuk ke wet world ni murah jg la. RM20 bagi orang dewasa dan RM16 untuk kanak-kanak yang lebih 90cm...huhuhu c kakak dah kena bayar, dah 93cm..besar dah anak omak..hehehe..rase mcm kakak kecik lagi..

tak bayak pun amik gambar, biasalah tempat berair ni mmg ssh ckt nk pegang camera atau hp...lagi2 kena pegang kanak-kanak riang..layannnnn lah..




Banyak juga kawasan yang di sediakan, ada tempat baby, kanak-kanak, remaja dan dewasa..walaupun kawasan tak besar tapi mmg berbaloi RM20 kita bayar..puas hati..dah mcm mini sunway lagoon pun ada..gelongsor air pun banyak pilihan..mmg seronok la c kakak main gelongsor yang berair...setengah hari kami di sana..berehat makan dan sambung mandi lagi..mmg en.ang kate bio sampai puas..tapi dorang tu nak ikotkan sampai petang pun tak puas..malam semalam kami bergerak balik ke Terengganu balik, coz ari isnin en.abg dah kena kerja..hari ni nak rehat..tapi sebelum kami balik, kami semua sambut birthday girl dulu..ni pun unplanning juga..kalau tak leh la buat kek tok beday girl ni..
 
  Yang baju purple tula beday girlnya, pandai senyum2 bila orang nak snep gambar dia.mcm biasa bila ada kek beday semua nak tolong potong kek.

selepas semua selesai.kami pun gerak ke Terengganu dalam ku10 dam sampai ke paka trgn jam 3pagi..alhamdulillah percutian yang tak dirancang dan pendek sangat seronok..disamping merapatkan hubunga adik beradik dan sepupu2 fina n kakak.




Salam Maulidur Rasul

Ain Fajar | 12:55 AM | 0Comments |
Assalamualaikum..
Salam Maulidur Rasul buat junjungan besar nabi kita nabi Muhammad S.W.A..semoga kita sama2 menghayati perjuangan dan penghijrahan Rasul kita dalam menegakkan syiar Islam..

Rasullulah 
Engkau taburkan Pengorbananmu
untuk umat mu yang tercinta
Biar terpaksa tempuh derita
cekalnya hatimu menempuh ranjau

Sesungguhnya enkau rasul mulia
tabahnya hatimu menempuh dugaanMengajar erti Kesabaran
Menjulang panji kemenangan 
terukir namamu di dalam Al-Quran

Ini adalah senikata yang saya petik dari Lagu Rasullulah ang di popularkan oleh kumpulan Raihan.memang indah senikata mengingatkan perjuangan rasul kita..semoga lagu ini terus berkumandang untuk generasi akan datang dan mereka tahu pejuangang Rasul junjungan kita..

semoga kita juga berusaha memperjuangkan dan menegakkan agam islam hingga ke akhirnya..tidak mampu berjuang di luar sana, tapi cukuplah sekadar berjuang dengan menghijrahkan diri kita ke arah yang lebih di redhoi..insya Allah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...