Mar 5, 2014

fountain chocolate / candy buffet

Ain Fajar | 11:33 PM | 0Comments |
Assalamualaikum

Kini sangat popular di kalangan masyarakat kita menmbuat candy buffet bagi meraikan sesuatu majlis..tak kira majlis hari lahir ke, akikah ke, pertuangan ke, perkahwinan ke, majlis perpisahan dan majlis2 rasmi..setahu saya candy buffet nie biasa orang barat yang biasa buat candy buffet nie sebagai hidangan disert..orang2 barat kbanyakkannya memang buat jamuan dengan hanya makan disert je..tak lah macam di negara kita mesti ada makanan yang berat..namun candy buffet tetap mendapat sambutan yang hangat di kalangan kita sebagai disert selepas makan makanan yang berat.


saya sendiri tak nak lepaskan peluang membuat candy buffet nie di hari majlis perkahwinan adik ipar saya yang berlansung pada 16/2/14 yang lalu..ketika majlis kenduri nie saya baru melairkan Aisyah Sumaiyyah 7hari. saya menggunakan perkhidmatan kawan sekolah saya untuk menyediakan segala persediaan candy buffet..sememangnye kawan saya memang menyediakan perkhidmatan candy buffet untuk ape2 pun majlis..disert yang di perlukan dalam pakej kawan saya memang oder dengan saya..jadi untuk majlis adik saya nie semua disert saya buat sebelum saya bersalin.


zoom sikit apa disert yang sempat saya buat.


limpahan coklat yang sangat menyelerakan semua tetamu terutama kanak-kanak
cup cake chocolate moist.

carrot cup cake dengan cream cheese frosting

red velvet cup cake dengan cream cheese frosting



apam polkadot yang sangat comel
serta lolicoklat


cheese tart menajdi pilihan juga sebagai disert candy buffet


chocolate pralin juga, turut terhidang.
candy buffet yang penuh dengan limpahan dan rasa coklat.

menarikkan, selain tu yang menjadi disert wajib buah-buahan masam seperti anggur hijau, epal hijau dan strawberry. serta mashmallo


jom tengok hasil perkhidmatan candy buffet yang kawan saya sediakan.



selepas nie, bila ada candy buffey yang kawan saya sediakan saya akan update di sini..saje promot bisnes kawan-kawan, saya tak dapat ape pun..bagi saya ianya sangat menarik untuk dikongsi bersama. kawan saya menerima tempahan candy buffet di mana sahaja anda berada terutama kawasan negeri perak. bagi yang berminat untuk menempah candy buffet nie bolehlah hubungi kawan saya 

019-6283220 nisa nazri






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...