Apr 21, 2013

oder minggu nie

Ain Fajar | 7:29 PM | 0Comments |
Assalamualaikum.

minggu ni saya sedikit sibuk dengan oder yang datang serentak..dan buat saya lebih sibuk bila saya terima oder beday kek yang pertama kalinya bermain dengan foundan secara keseluruhannya..biasa saya buat bunga sahaja tapi ni sangat mencabar..maklumla orang tak pergi mana-mana kursus hanya bergurukan buku2 dan internet sahaja...teringin sangat nak ikuti kursus untuk upgread kemahiran. tapi masa dan kesempatan tak mengizinkan tambahan pula kebanyakkan kelas-kelas bakery tiada yang berhampiran..


inilah hasil kek yang saluti foundat..tema yang pelanggan saya inginkan adalah kartoon upin ipin..kek yang di minta adalah rainbow cake yang di lapis dengan cream cheese dan buahan segar..patung upin ipin tu..alahai gemuk semacam la..dan hidungnya pun terbesar..huhu..percubaan pertama...rata2 rakan-rakan yang melihatnya memuji kate cantik dan creatif..tak la kembang mana kan tapi banga la jugakan..ianya membakar semangat saya untuk terus maju dalam bidang ni...



antara oder lain..apam polkadot yang bercorak2 , kole kacang dan chocolate moist cup cake untuk doorgif dan yang lain adalah untuk  majlis kenduri arwah..alhamdulillah.

selain tu juga saya juga menerima oder lain

red velved cake di saluti cream cheese  kek beday untuk ibunya..
selain tu apam polkadot turut di oder untuk makan-makan sambutan hari lahir ibunya..selebihnya untuk di bawa ke kenduri kawin..untuk santapan orang yang datang membantu memasak..

terima kasih tak terhingga kepada kawan-kawan yang membari sokongan dan mengder..

bagi yang nak oder tu boleh juga yang berhampiran dengan saya kawasan Bagan Datok, Hutang Melintang Sabak Bernam, Sungai Besar dan Teluk Intak.

boleh hubungi saya 012-3111448 @ 05-6480190 (ain)

Adliyana Syuhada 5tahun.

Ain Fajar | 6:28 PM | 0Comments |
Assalamualaikum

Bila masuk bulan april maka anak sulung saya meningkat usianya setahun lagi..tahun 2013 pada 2 april puteri sulung saya Adliyana Syuhada genab 5tahun..alhamdulillah makin besar anak ibu..kadang- kadang da boleh di harap..tapi tetap masih cewek ( suke nangis)..da 2minggu c kakak sambut hari lahirnya di sekolah baru ari ni ibunya berkesempatan nak up date kat blog ni..itu pun saya buat kek kakak dan bawa ke sekolah lewat 3ari..sebab ari minggu sblm beday kakak ibunya penat balik dari family day di sungai klah sungkai..yang jadi penat sangat tu sebab saya drive sendiri sebab en.abg kerja..ape2 kena handle sendiri tambahan pula kedua anak saya demam pulak..huhu mencabar betul kena berdikari lebih ni..


inilah kek yg saya sempat buat dan saya memang plan nk huat kek edible je sbb tau mesti tak nak cukup masa nak preper..sebab selain buat kek saya turut sediakan doogif untuk kawan-kawan syuhada..xsempat dah nak ambik gambar keduntukan masa..saya buat mini pizza dan lolicoklat untuk kawan-kawan dan cikgu syuhada.




gambar kenangan syuhada masa kat sekolah..knp nak ade adiknya..kat gamvar kekbtu pun ade gambar adiknya..ni sebab saya takut adiknya jelous plak tengok kakaknya..tu yang mcm buay sekali tu..nnt beday adiknya pun nk kn letak kakaknya..

gambar gelap sikit xde cahaya sangat sebab nak nampakkan kawan2 jadi gelap gambar ni.
harapan saya semoga syuhada membesar menjadi insan yang sangat berguna di dunia dan akhirat..semoga kakak jadi anak solehah.amin..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...