Jun 23, 2014

Oder minggu ni

Ain Fajar | 1:43 AM | 0Comments |
Assalamualaikum

oder yang saya terima dalam masa dua minggu sebenarnya..masa tak mengizinkan untuk saya mencatit di sini sepanjang masa...masa sangat cemburukan saya..dek kerana sumaiyyah masih kecil.

jom layan dulu oder yang terima, alhamdulillah rezki allah beri pada saya tak putus2..saya dengan rasa syukurnya dapatla saya mengasah bakat yang ada di samping menjana pendapatan..dan juga dalam masa yang sama menjaga anak2..


cohocolate moist cup cake, untuk door gif


 15/6/2014 yang lalu masing2 menyambut hari bapa, kawan saya tak ketinggalan menraikan hari bapa bersama bapanya dan suaminya..saya sendiri tan sambut, sebab bagi saya hari2 adalah hari istimewa buat bapa dan suami saya..ye la kan mereka setiap hai pun berkerja mencari duit untuk kami dan menjalankan tangungjawab mereka tanpa henti..

dua minggu yang lepas sebenarnya minggu yang agak mencabar bagi saya, kerana kek yang diminta oleh costemer saya merupakan decoration yang tak ernah saya buat sebelum ini..saya mencabar diri saya dengan menerima tempahan tersebut..alahamdulillah semua kek yang saya buat mendapat pujian dan rasa puas hati costemer dan para tetamu yang hadir.





kek kawin yang di minta adalah kek red velvet dan di lapisi serta di saluti dengan cream cheese..kemuadian untuk dapatkan kek yang lebih kemas saya siram steambuttercream..kek nampak seperti foundant..
tema yang pihak pengantin inginkan alah tema jepun..dengan bunga simple iaitu bunga sakura..



ini pula adalah kek chocolate moist yang di saluti dengan cream cheese, yang dihias dengan buttercream sebagai hiasan rumput..untuk tema utraman saya lukis gambar dengan coklat masak kemudian di warnkan dengan piping jelly.

al-kisahnya ianya jadi macam sebab costemer saya tak setuju dengan biru aising yang saya buat, jadi saya letak piping jelly biru di permurkaan kek yang mana ianya nampak seperti langit..dan saya terpaksa melukis gambar utraman erana edible image karton utraman kehabisan stok..alhamdulillah beday boy firas sukakannya.

 doogif cup cake dari costumer key utraman untuk kawan epada beday boy


kek frozen, sebenarnye ni adalah kek beday k.long, anak dara saya tu dah sibuk sangat nak kek frozen..minta ibunya buat kek dan bawa ke sekolah..nak ikutkan dia, dia minta saya buat patung elsa dan ana dari gumpaste..tapi masa dan keadaan sangat tidak sesuai, jadi letak edible image sahaja untuk merealisasikan impiannya.



spans cake dengan buttercream..sememannye simple je..tapi ianya nampak cantik dan menarik..dunia kek kini di landa musim bunga penuh di keliling atau pun kek foundant yang bertema..ini merupakan percubaan saya yang pertama.



ini juga kek yang mengikut tred terkini..bunga ros yang di penuhi dengan bunga ros reben kecil menambah lagi keserian kek.


selain kek, untuk dijadikan sebagai doogif bahulu bunga pecah 8 juga turut menjadi pilihan untuk di sumbangkan kepada para tetamu.


 200 biji bahulu pecah 8 berserta kotak


cheese tart hie..kawan says oder untuk jamu tetamunya semasa kenduri marhaban anaknya..alhammdulillah ianya mendapat pujian yang sangat positif, terima kasih kepada penyumbang resepi..nanti post seterunya saya akan kongsi resepi.

satu lagi cabaran baru yang saya terima, bermain dengan foundant untuk kek yang bertemakan game angry bird..anak buah en.abg asik cakap bila nak buatkan kek angry bird untuk dia..dari bln1 yang lalu lagi ibunya dah minta saya buat tapai masa tak mengizinkan. alhamdulillah impian telah direalitikan..jom layan beberapa post yang saya ambil.







ok ni sahaja untuk oder 2 minggu yang lalu...hujung minggu nie ade sorang costemer yang inginkan kek beday anaknye yang bertemakan upin ipin, juga minta saya lukis, serta kek beday ibunya yang bertemakan taman bunga.

nnt says update lagi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...