Dec 5, 2010

Genap 1 tahun.

Ain Fajar | 5:08 PM | 2Comments |
assalamualakum..

Alhamdulillah ari ni cuaca sgt baik..boleh lah up date blog dgn tenang..pada 2/12/10 yg lps genapla Allyana Syafina setahun...dalam sedar x sedar dah besar anak putri saya yg sorang lg ni, sebelum sambut beday yg pertama dah belajar jln, x mcm kakak dia lps sambut beday br nak blj bejalan kira c fina ni cpt ckit pergerakannya, mulutnya plk asik nak ngoceh je (mengomel bak kate org melayu), leh la dah pndi pgl ayah,pgl kakaknya  TEHH. ibunya xtau pun dia nak sebut lg...ank2 sy ni nampak je manje dgn ibunya tp nama ayahnya dulu dorg mula2 pandai sebut..myb ayahnya selalu ckp klu pndi panggil ayah, ayah belikan basikal.c kakak dulu pun pndi pgl ayah dulu, sebut nama ibunya ABU...dgn ibu xdpt hadiah tu yg lmbt nak usaha sebut nama IBU...lagu ibu la yg ngajar c kakak sebut nama IBU dgn betul...ma kasih la sape yg tulis lirik lagu tu...huhuhu
 time ni syafina baru 2ari masih kat spital..
sekarang dah besar dah..dah ada gigi 4 batang, suka gigit org..kalau gigit mcm kn gigit lebah jer...

mlm 2ari bln12 yg lps kami sambut beday c fina simple je, kek pun sy buat yg biasa2 je, asal ada. susahla nak amik gmr c kecik ni, tangannya xreti diam rusuh bak kate org jawa..2 keping ni je yg sempat kami amik, itupun cpt2, sebelum amik gmbr dah di cekau pun keknya tp x nampak la..

c kakak mmg suka bergambar n suka sambut beday.. beday sesiapa pun mst dia yg tiup lilin, walaupun dia tau yg beday2 bukan beday dia..2 3 kali la dia akn tiup lilin2. mmm tangan  c kecik ni dah besalut cream dah kn jagal tgn dia ni..

amik gambar kenangan mmg semestinya..nak bergambar berempat xada plak some body yg nak amikkan..inilah antara gmbr kenangan yg sempat kami rakam..sajelah utuk tatapan masa mendatang..nnt bla dorang dah besar mst seronok tengok balik gambar2 dorang..saya dgn en abg x merasa mcm anak2 sekarang ni..



disebabkan c fina ni dah pandai jalan so kami pun beli la kasut untuk dia..sian pulak, selalu pegang kasut kakak dia sambil mengoceh.mungkin dia minta kami belikan kasut.masa kat kedai time kami sarungkan kasut kat kaki dia punyala dia suka gelak2 lagi..bila dah dapat kasut apa lg..tawaf la dia satu kedai,padahal jalan pun masih jatuh2 lg..vidio kat atas ni sempat en.abg rakam tp guna headphone je, x berapa clear la..


punyala suka ada kasut, kat rumah pun nak pakai kasut.pandai pula minta pakaikan. c kakak la ni tunjuk2 kasut dia..time ni tengah tengok iklan mmg xbekelip mata, kalau org panggil pun mmg x layan . dunia ni dia yg punya lah..
c kakak pulak bila dah nampak adiknya beli kasut dia pun nak juga, cari jgla kasut untuk c kakak, tp kat kedai2 kasut2nya sume xada saiz kaki dia, selagi x beli kasut dia selagi tu dia menangis nak kasut..haii wat malu kat org jer...kami cr jg la kasut dia.akhirnya jumpa jg..

Ha inilah kasut yg kami berjaya beli untuk c kakak, ni lah satu2nya kasut saiz kaki dia.barulah senyap..lepas bayar terus pakai, kasut lama xpandang dah...budak sekarang!!..dulu saya nak mintak belikan kasut sangatla takut time raya boleh la..en.abg pula mmg x merasa nak beli kasut walau pun time raya, family en.abg org susah dulu adik beradik pun ramai..


 ni la c kakak mengayakan kasut barunya..amik gmbr kat bendera malaysia yg di perbuat dari tin minuman kosong kat Mesra Mall Kertih..kakak ni mmg suka sangat dengan bendera Malaysia.bila nmpk je kat jln bendera jeritla dia, siap sebut SATU MALAYSIA mcm perdana menteri kita laungkan kat tv.

Esoknya, kami bawa dorang ke taman permainan, semalam lah..semalam pun cuaca baik x ujan n x panas redup2 je,masing2 main pakai kasut baru..wah-wah!!! pandai toi dorg ni..



eh! budak kecik ni nak pg mana la2, mcm dah pandai sangat je bejalan.jalan pun masih tekengkang, gayanya mcm bdk besar jer..xmau di pegang plak2..sabo je lah..
xheran org dah budak ni.nak main papan gelongsor yang tinggi yang ramai org, budak2 lain dah besar kang telanggar kang dah benjoi sape yg susah ibu ayaah jg...nasib la lantai taman permainan ni gebus n lembuts kalau jatuh x sakit.tp kalau kn langgar budak lain sakitlaa..2 yg nak kena jg.c kakak pun sama main dah hirau ikut seronok dia je.tp en.abg jg jg la, kang kn langgar dgn budak lain haa melalak je tau..
oklah..ni jer cerita semalam. ptg ni kalau cuaca elok nak datang lg ke taman ni..taman ni bagus mcm2 ada, utuk kanak2, untuk org dewasa pun ada (peralatan gim) . nak joging pun ada jalan khasnya, nak main kereta control pun ada trekk nya.. ok caw dulu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...