Nov 14, 2012

cekodok ketam

Ain Fajar | 5:56 PM | 0Comments |
Assalamualaikum.

Alhamdulillah, saya masih berkesemPatan uPdate daPur yang dah bersawang ni..insya allah saya boleh aktif balik berkongsi cerita  dan resePi  yang dah Pun saya cuba. sebab en.abg setuju masukkan wifi kat kamPung saya nie..line brodband memang tak de la kat sini..jadi terPaksala guna Perkhidmatan TM..
oklah, sarapan ape yer Pagi nie..awal Pagi saya da g jalan2 dok intai daPur alam maya yang saya follow..tetibe mata saya terhenti bila terbaca cekodok isi ketam kat blog my kitchen ...memang kegemaran kakak nie..bila tengok resePi semua bahan ade..terus ke daPur Potong2, godek2 goreng dah siaP Pun..dah makan dah Pun..

ni la makanan yang maksudkan tadi..
sedaP, lembut, dan senang sangat nak sediakan. lbh kurang 10minit je

jom skodeng resePi..kot2 ade yang teringin nak try..taPi try la Pasti tak mengecewakan. tq Pada anymz.


sumber ; My kichen by Anymz

Bahan-bahannya.

50gm isi ketam
10gm jejari kentang -saya tak letak
360gm tePung gandum
sebiji bawang besar
sebiji telur
1 ketul kiub ikan bilis
garam secukuPnya.
air

cara-caranya.
  • Potong dadu, isi ketam dan bawang merah.
  • camPurkan semua bahan dan bancuh
  • Pastikan adunan tidak terlalu lembik..bila kita anggak guna tangan ianya tak mengalir.
  • jemPut tePung dan goreng hingga kekuningan.
oklah yer, selamat mencuba?!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...