Mar 10, 2011

Birthday girl.

Ain Fajar | 8:55 AM | 0Comments |
Assalamualaikum...
3hari rehat dr berblog, sibuk dengan urusan yg saje2 buat sendiri...kemarin kami sekeluarga pergi ke klang semata-mata untuk sambut birthday uyun...sape uyun nie? haa dia ni adik ipar saya adik en.abg lah..en.abg cuti semata-mata nak wat surprise untuk adiknyer..ye la kan ms beday eb.abg aritu adik beradik dia semua turun ke terengganu dan amik cuti semata2 nak wat surprise beday en.abg so kenalah hargai dan membalasnya toi dak...
 haaa ni lah nurul zanah adik ipar saya, dia smbut bedaynya yg ke 25 thn...happy beday ye uyun semoga cpt dpt jodoh, abg2nya sume risau..nak tau tak kenapa kami panggil uyun, sebenarnya nama dia nurul..dulu masa dia kecik cakap pelat tak pandai nak sebut nama sendiri tu yang nurul jadi uyun melekat sampai sekarang..

 masa utk pemotongan kek..kami je yg teman uyun potong kek yang lain sibuk melantak..ujan pun berenti tapi dorg tu makan tak tau nak berenti..
ni antara famly yg sedang makan..yg lain2 mesti tengah amik makanan..kami belanja uyun kat restoren steambot  area syeksen 13 shah alam..tak pasti pulak nama restoren tu..masa baru dtg tu c kakak tido so mmg x sempat nak amik gambar..                                                                                    
antara menu steambot yg kami makan..byk lagi sebenarnya, tak termakan..

ni je yg sempat saya amik yang lain dah kn ngap dah pun dgn dorg..sgt la banyak, seafood, sayur2, disert dll..
mkn kat sini kira ikut kepala makan la bape banyak yg boleh...mmg la kenyang tak makan nasi pun tak pe..sampaikan dorg tak layan beday girl potong kek sian toi...huhuhu

inilah hadiah yg adik-beradik bagi, jam tangan bonia, mmg cantik dan harganya pun sangatla cantik juga..saya ada bagi juga tau..hahaha
ni lah hadiah saya untuk uyun oreo cheese cake..oleh kerana dai suka kek ces saya pun buatkan lah..setiap beday famly mmg saya bg kek kegemaran dorg, tak mampu nak bg hadiah lain..yelah kan awok dok umah jeew!!hehe..
sebenarnya malam tu kami bukan sahaja sambut beday uyun tapi kami buat sekali untuk ank sedare en.abg..bedy dia bulan 2 yg lepas. kami tak sambut lagi so mlm tu kami sekalikan..2x sambut beday dlm setahun, maklumlah cucu kesayangan dari kedua belah pihak mama ayahnya..ms beday nya bulan 2 yg lepas dorg dah sambut belah tok wan nya di kedah..kali ni dengan mbahnya pulak..rezki la kan..
ni lah beday girl yg sorg lagi.ainul mardhiah yang baru setahun umurnya.budak br dapat kaki mmg x leh duduk diam, nak jalan je ke sana sini..boleh tahan duduk kat kerusi tak sampai 5 minit dah minta turub nak jalan sana sini..kenalah bergilir2 jg dorang.nasibla restoren tak ramai time tu, leh la budak2 lari sana sini..dorg dah tak ingat lapar dah bila main..si ainul ni tak potong kek pun dia dah sibuk nak tawaf restoren tu..so kek dia mama dia yang potong n bawa ke ofis, mmm abis citer...
kek ni hadiah yg saya bagi kat si kecik nun..sengaja saya buat kek warne pink coz mama dia suke beli baju, mainan dan alat kelengkapan dia warna pink..gambar hadiah yg adik beradik bagi lupa plak nak amik..dorg hadiahkan basikal baby, basikalnya pun warne pink juga...kira kami panggil dia bby pink lah...hehehe

esok malamnya sebeleum kami gerak balik ke terengganu, kami sambut beday boy plak..hee terselit beday boy, tajuk kate beday girl je..xpelah panjang ckit n3 kali ni..
ni lah beday boy saiful haziq hizmi..sambut beday yg ke 8thn.beday dia mmg sehari selepas beday uyun..sangat teruja bila tengok muka dia di gabungkan dengan gambar ben10..dia ni mmg suka sgt dengan karton ben10, sebut je mainan yg berkaitan ben10 semua dia ada dr yg harga rm5 hinggalah yg beratus ringgit..sangup toi ibu dia belikan...
ni kek chocolate moist dengan ganesh..haziq ni mmg suka mkn kek coklat, itu sebab saya buat kek cklat dan gabungkan dengan hisan kek warna hijau dan gambar ben10...
harap2 kek-kek yang saya buat untuk dorg semua dapt menepati citerasa masing2..semoga dorg happy dengan hadiah dari saya ni..ok lah panjang saya berceloteh kan. nak ikutkan panjang lagi hehehe..tapi susah nak masukkan gambar banyak2..oklatuuu

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...