Nov 3, 2013

Oder kek lagi

Ain Fajar | 4:52 AM | 0Comments |
Assalamualaikum

Minggu ni saya ade dua costrmer untuk kek hantaran pertunangan dan perkahwinan.keduanya oder dari kawan sekolah saya.

 kek chocolate moist, cream butercream dan bunga foundant, itu yang di minta oleh kawan saya.
tema pengantin ade banyak warna tapi saya lebihkan kepada warna pink sebab khemah pengantin warna pink..saya gabungkan juga dengan warna biru serta cream bagi naik seri kek tu..xde ape nak cerita sangat layan gambar je lah..



 Bahagian atas, saya gabungkan dua jenis bunga iaitu bunga ros dan bunga tulip..saje nak try bunga selain bunga ros
 bahagian tengah pula deco yang simple sebab saya tak nak kek nampak sarat, suke nampak sweet je..lagi pun ade tulisan di tepi kek, sudah cukup penuh.

                bahagian bawah sekali, deco yang sedikit simple cuma letak sejambak bunga ros

 sedikit cup cake sebagai free gift sebab kawan sendiri yang oder, cuma menggunakan spans cake coklat dan butercream..bunga rose besar saya deco dengan butercream..firs time saya buat bunga rose atas cup cake nie..dah lama terngin nak buat tapi xde kekuatan dan kadang tank menajdi..entah kenapa kali nie, terus je menjadi..butercreamnya memang cantik kejadianya.

chocolate moist cake nie, oder dari seorang kawan saya juga, beliau oder kek yang sama untuk kedua belah pihak, saya cuba tampilkan sedikit kelainan sebab yang menerima kek ni adalah pasangan yang sama.

tema oren dan bentuk petak seperti yang di hajati.
bunga dari foundant.
dari pihak lelaki kepada pihak perempuan

.bentuk love tema biru putih, saya cuba buat bunga tulip bagi mencari sedikit kelainan dalam decorationnya..memang cantiklah dari perempuan ke pihak lelaki dengan bunga tulip nie, kalau lelaki memang elok bunga rose..

saya cuba untuk membuat pelbagai bunga selepas nie, supaya kreativiti saya sedikit berbeza dan istimewa dari kek2 yang ada di kedai.

tqvm kepada 2 orang sahabat saya puan fiza dan puan hidayah.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...