Apr 16, 2012

Alphabet J

Ain Fajar | 1:53 AM | 0Comments |
Assalamualaikum..
aktiviti home school di teruskan dengan huruf J..macam biasa lah, saya buat huruf J besar dan kecil kemuadian suruh kakak warnakan gunting dan tampal kat kertas..kemuadian saya print gambar jellyfish untuk J..saya suruh kakak warnak kan juga..dan satu lagi saya potong huruf J besar dan j kecil suruh kakak tampal mengikut kumpulan yang saya tetapkan..aktiviti dah lama berlalu..tapi tak sempat nk update..jom la layan gambar..saje la buat kenangan kakak dan adik masa akan datang..





masih belum ada aktiviti art..bahan-bahan yang di perlukan tak ade plak bila idea dah datang..lain kali lagi..

selain tu saya latih untuk kakak menulis huruf2 yang dia dah kenal..ada yang ikut dot dot, ada yang ikut garisan putus2 dan ada yang dia tulis sendiri ikut huruf yang dia boleh..selain tu dia belajar melukis ikut kad bord yang di sediakan..
nie lah white bord yang saya guna untuk melatih syuhada menulis dan melukis..nie hadiah dari aciknya sempena beday kakak 2/4 yang lepas..tapi saya lah yang mencarinya..sengaja saya pilih permainan yang lebih kepada pembelajaran..tak la nak main je kan..sambil bermain sambil belajar..memang bagus la mainan nie..melatih kanak-kanak menulis dan melukis...selain menulis hurug2 dan no..ada juga kira2..campur, tolak darab dan bahagi..boleh guna berulang kali sebab kertas tu boleh dipadam kalau kita guna pen yang disediakan..ada 5 warna dan pemadam..kalau ada sesiapa nak dapatka white bord nie boleh cari kat cosway..jadi ahli murah la sikit..missing pulak gambar yang saya amik masa kakak sedang menulis dan melukis..xpelah..nak buat macam mn kan..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...