Feb 16, 2011

Gambang water park (part 1 & 2)

Ain Fajar | 5:11 PM | 1Comments |
Assalamualaikum..

Salam maulidur rasul..sempena maulud nabi semalam en.abg pun cuti, so kami sekeluarga jalan-jalan cuti-cuti malaysia lah...hihihi..time cuti ni la masa bersama keluarga dan hiburkan anak2..lagi pun saya dok umah ni boring kelabu je mate tak tengo dunia luar..hahaha..maklumla en.abg saya ni susah nak ajak berjalan kalau tak tau jalan..kami pergi ke water park ni pun sebab ada kawan2 sekerja en.abg yg pergi sama.(kira petunjuk arahla).
jauh juga perjalanan kami ni, yelah gambang ni kat pahang, kami ni dok terengganu, ni je water park yg paling dekat dengan kami..kat kawasan negeri trgn mmg xada rasanya.kebanyakkan org trgn ni nak shoping pun pegi kuantan pahang..kuantan pembangunanya mcm kat KL dah sume ada..dari dungun trgn nak ke bukit gambang ni amik masa 4 jam perjalanan..pagi2 lagi kami dah keluar rumah supaya sampai sane ngam2 water park tu buka dan biar c kakak dgn c fina  puas mandi manda..mmg kesukaan kakak mandi manda ni.
tengoklah kakak awal2 lg dah suh amik gambar kat tempat ni, minat sangat dia dengan air terjun kat belakang tu. tapi tak namapak plak...ish!!ish!! anak sape la yang melenyis ni huhuhu..
ok yg gmbr kat atas ni lah yg sama2 bercuti dengan kami..ada 3 family, yg baju biru tu kawana kerja en.abg org ganu bersama 2 org puterinya dan isterinya yg pakai baju kelabu tu..sama tak mcm muka saya..hihihi nama dgn badan je sama, dia lagi cantik org johor..yg tengah pakai tudung itam dan baju ijau tu sayalah..dgn 2 org puteri juga kakan n c fina..yg tudung pink tu isteri kawan en.abg yg berbaju merah (pengantin baru ni inai pun belum abis lg, ada anak tapi kat dalam perut lagi br 3bln)..dorg org johor dtg cni kerje, kira kawan en.abg masa study kat MFI dulu..best kan dulu kawan satu kos sekarang kawan sekerja pulak..yg baju ijau tu sapelah lagi my asben la..

layan je lah gmbr2 nya..tak banyak amik gambar pun, sorg pegang kakak sorg pegang fina..x de sape nak amik gambar..fina plak asik nak dukung je.adui sengal satu badan sampai sekarang dok rasa lg..nak main air tapi takut..kakaknya dah tak ingan ape dah..tapi mst di kawal..

 oleh kerana kami ni bawa anak2 so kami amik kawasan kanak2 jee..memang nak bawa dorg mandi manda pun nnt kalau dorg dah besar barulah pegi kat tempat org dewasa, mencabar cikit..tak pun next time bawa org yg leh jg dorg boleh la saya pun leh mandi manda mmhuahahaha....
kat kawasan atas tu tempat org dewasa, tengok jelah walau teringin..kalau datang dengan kawan2 mmg best pegi sane..en.abg dengan kawan-kawannya pegilah..xpelah kot2 boleh riles tation, dorg dah penat kerja.bila dorg naik sane dan meluncur boleh jerit kuat2...
 makan timee!!!dah penat madi manda, makan-makan la plak..kat tempat ni, pondok mcm kami duduk ni kn sewa RM40...huhuhu mahal juga..tapi selesa, nyaman dan bersih..oklaaa berbaloi..siap ada tilam kalau nak baring2, terutama yg bawa ank2 mcm kami ni...

ok bersambung lah dulu...tak tau lah knp dengan line ternet ni. pg2 dah wat hal, lemau jeee, kura2 pun leh jln laju huhuhu...bikin panas di cuaca nan sejuk ni....

 bersambung part 2...
menu kami pada tengah hari tu..saya makan chicken chop..tak minta pun tapi en.abg yang nak belanje.. 
makanan dengan blog ni tak dapat di pisahkan..hihihi nak juga saya tunjuk gambar makanan walau pun bukan saya yang masak,..nak tunjuk juga.....tapi kan...syuhhh!!!tak bape nak sedapla...berminyak, sosnya pulak cikit je...oleh kerana mahal saya makan juga...sayang kalau tak makan...
yang ni nasi ayam, untuk kakak..mmg fia suka makan nasi ayam, ayamnya ayahnya yang makan..kakak bukan tau makan nasi dengan lauk lagi2 la pedas tak nak makan la...
 yang sebelah kakak tu, husna anak kawan en.abg...bijak bercakap budak ni..tua dari kakak sebulan je, tapi dah tak pelat percakapannya...














c fina dah kepenantan, naik je dari mandi meragam je, sumbat je susu terus je tido..yelah bangun pun awana
c kakak pulak,  dah abis makan cbuk nak mandi2 lagi, kami dah nak balik dah, oleh kerana, tak nak dia wat perangai ikutkan jelah..nnt dia tunjuk perasaan kacau adiknya tido pulak...mandi la dia sorg2..bila c fina dah bangun kami pun balik...tak terus balik umah, tapi pg shoping mall, window shoping je...aduyai..ni yang tak larat ni..kena dukung fina..tak nak dengan ayahnya pulak tu...sengal urat saraf semua, tersimpul-simpul lagi..mcm dah nak demam je di buatnya...maklum la badan dah lojek bak kata orang jawa...dah tua, kesan dari operate pun ye juga..badan dah tak kuat...
mmmm...walau apa pun, mmg seronok pegi jejalan ramai2..insay' allah kami nak pergi bercuti bersama lagi...ok baybay

1 comment:

  1. bile ko tulis cite nih.. setau aku cuti baru2 ni cuti maulidur rasul.. 12 rabiulawal.. bukan 12 muharram.. =D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...