Jan 5, 2015

kek kukus cheese

Ain Fajar | 5:23 PM | 0Comments |
Assalamualaikum
nak mengupdate beberapa resepi dengan masa yang singgkat ni..terlebih dahulu saya ingin mengucapokan ribuan terima sudi singgah ke dapur alam maya saya nie skodeng resepi yang juga tak seberapa..pada yang nak cuba resepi saya dan ingin bertanya tentang apa sahaja yang berkaitan dengan resepi boleh trs wassap saya..in sya allah saya akan bantu.

meh tengok resepi yang saya dah try, hasilnya sedap dan tidak mengecewakan..saya cuba 2 versi, kukus dan bakar..dari resepi asal adalah kukus..bagi saya kukus lebih sedap..bila kukus kek lebih lembab dan seimbang rasa dan tekturnya..bila di bakar rasanya menjadi lebih manis dan sedikit kering.
Di dalam gambar di atas, ade dua versi, yang rendah kek yang saya bakar dan yang tinggi kek yang saya kukus.

 kek tetap lembut dan gebu, cuma rasa nya berbeza..ikut selra masing2 lah..nak ikutkan kedua-duanya okeyyy..

jom tengok resepinya pulak..resepi memang saya copy dari group masakan di fb.

copy paste je, bukan malas tapi tak cukup masa, (hehe tak nak ngaku malas nak taip)

komen dari suami dan anak-anak, keknya sedap dan tak muak..bila makan xleh nak berenti..acaner tu..apa lagi kena la buat lagi..jadi cuba lah buat pasti tak mengecewakan..

selamat mencuba

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...