Nov 16, 2013

oder kek 16/11/13

Ain Fajar | 4:42 PM | 2Comments |
Assalamualaikum.

Minggu nie alhamdulillah saya mendapat oder kek yang agak banyak bagi saya, sebab kesemua oder nak pada hari yang sama..2 hari jugalah saya mengerjakan proses dan bancuh, bakar dan deco. 7 biji dalam masa yang sama..bagi yang belum profesional macam saya 7 biji agak banyak sebab nak fikir deco lagi. alhamdulillah 6 biji kek adalah kek yang sama iaitu chocolate moist cake (CMC) dan hanya sebiji spans kek mable.







kek kawin kali, berbagai tema, haha kenapa yer, inilah permintaan costemer saya, jadi saya ikut je lah..sebenarnya pengantinnya 3 pasangan adik beradik kembar..mereka buat tema yang berbeza dan kek pula nak ikut tema masing-masing..mereka tak nak gabungkan warna tu, jadi dorang nak setiap tingkat berbeza warna ikut tema tiap pasangan. Jadi inilah kek yang terhasil..ramai juga yang komen kenapa kek kawin tu belang2..saya hanya menurut kehendak pelanggan.. tak kisah la kan janji mereka puas hati. kek kawin dorang jadi suka hati dorang la.



 yang ni kek spans mable, costemer nak kek caremel tak nak hias macam kek biasa..lama saya memikir macam mana nak deko kek caremel..jadi pelanggan saya kata gn spans kek yang sama buang karemelnya dan deko macam kek spans biasa..hhhmmm ok lah..saya buat deco yang simple tapi biar nampak sedap..apa lagi ganesh coklat la yang menjadi penyelamatnya..hihi


 chocolate moist cake di saluti ganesh serta hiasan bunga butercream..atas permintaan pelanggan juga.


 masig CMC, dengan salutan butercream keseluruhannya.


CMC dengan salutan  butercream serta haiasan bunga juga butercream, dan curahan ganesh.



Ade terselit satu set gubahan coklat utk hantaran pertunangan..dari junior sy masa sekolah dulu..tak kenal sangat cuma kenal muka je..tp terima kasih la sebab percaya pada saya..sebenarnya gubahan ni adalah desing dari dia..jadi sata follow je ape yang dia nk. Memang mendapat perhatian di kalangan kawan2 fb saya..alhamdulillahla dia sangat suke hasil air tangan saya.

semoga pelanggan saya berpuas hati dengan kreativiti saya..aminn..

2 comments:

  1. salam ain..

    alhamdulillah makin maju ya bisnen ain..moga tambah murah rezeki ya..semua kek tu cantik2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah rezki ank2..bila ade oder boleh asah bakat.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...