Feb 20, 2013

oder kek, colat & tart

Ain Fajar | 9:08 PM | 0Comments |
Assalamualaikum..

sepanjang minggu nie ade sikit2 dapat oder dari jian dan kawan dan sedara..baru nak mencorak bisnes kan, tak dapat oder banyak tapi boleh la sambil2 saya membiasakan diri dengan produk bakery terutama mendeco kek.


 coklat oreo doorgift, yg di oder oleh k.ipar saya untuk majlis di tempat kerja maybank


 lolicoklat, saya buat sebenanya untuk adik saya, dia nak jual kat kolejnye..cba market kat johor pulak..kot2 ade rezki..hehe


 kek spans coklat yang di salut dengan buttercream, jiran saya oder untuk hantaran pertunangan adiknya..memang dia mintak tanah hijau dan bunganya pink..sama macam saya buat untuk hantarannya 4tahun lepas..huhu dia masih ingat tapi saya dah lupa..sebenarnya pn.hawa nie minta saya buat sama yang saya buat untuk dia dulu, tapi mana lah ingat lagi pun masa tu saya terima oder dan buat untuk suke2 je
last2 dia cakap buat macam mana pun janji cantik..jadi inilah hasilnya ikut sedap mata saya memandang.

 yang ni pulak , kek coklat moist untuk sambut hari lahir oder dari orang kampung..dia nak simple2 je, jadi saya buat macam nie je lah..nak serikan sikit saya calit la bunga sikit2.

 ok, yang salah satu produk terbaru saya, coklat moist cheese layer..saje lah nak try..alhamdulillah la ianya di terima dan saya dapat oder..oleh kerana cream cheese mahal jadi saya buat saiz yang kecil supaya boleh letak harga yang mampu orang kampung beli.

 cup cake spans coklat yang dihias dengan butercream dan bunga keropok..oder dari cikgu Hanifah untuk doogift di majlis hari lahir cucunya.

 tart telur, oder kawan sekolah saya, dah lama dia teringin nak makan, tapi saya tak sempat je nak buat sebab ank2 masuk hospital ari tu, tapi kemarin saya curi juga sedikit masa dan buat untuk dia..semoga ila dan kawan2nya suka..
 cup cake dengan buttercream deco simple untuk jualan

cup cake coklat moist.untuk jualan juga

alhamdulillah, semoga saya terus lebih maju dan mencapai impian saya dan arwah mak..aminnnn...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...