Apr 2, 2012

Apam comel2.

Ain Fajar | 6:41 AM | 3Comments |
Assalamualaikum..
n3 hari, resepi ulangan je..saya buat atas permintaan c kakak juga la..lagi pula kebetulan ada jiran jemput kenduri kesyukuran tapi saya tak dapat nak datang sebab kena masak tok kawan2 en.abg..so dah kebetulan macam tu saya buat lah apam dot dot ni untuk bagi kat jiran sebagai peganti diri..dan... dalam masa yang sama saje lah nak sedekah di hari lahir c kakak hari ni yang ke4..dah besar dah kakak dah nak sekolah pun..ibu tak buat kek pun lagi untuk kakak sebab tetibe je kesihatan merundum semalam, dan ayahnya pulak tengah sibuk sangat time ni..insya allah la hari jumaat ni ibu buat kek yang kakak minta..ok lah jom kita layan je lah gambar2 apam polkadot saya kali ni..mcm2 corak dah kejadiannya dek ikut imaginasi c kakak..
hahaha konon2nya nak buat hello kitty tapi dah jadi macam harimau pun ada..da lm tak draw kat atas kuih ni..keras dah tangan ambe niy..xpe lah nnt klu dah pro cantik la kot..janji kakak masih kenal itu hello kitty ni.
corak srawberry, memang dah biasa juga orang buat corak ni..klu nak lagi rasa strawberry, guna srawberry emulco,jem srawberry serta guna susu segar perasa srawberry...br la rase macam makan srawberry sebenar..ya ni strawberry tak tanam, tapi versi kukus hahaha..cantik n comel serta sedap..

corak smile...haaa mcm2 memek muka ada...saje je..bagi suka nak makan..bila nak makan je..c kakak dan c fina pun ikut buat memek muka macam kat apam tu...hehehe lawak juga..tanpa sedap habis dorg makan..ni yang suka nak buat lagi ni..

yang pun biasa gak org buat..bentuk lebah dan ladybird..biasa buat ladybird warne merah tapi kali ni versi kuning palak..saje nak habiskan adunan warne kuning..corak lebah pun ada tapi macam tak berapa nak jadi je..hehe..

boleh tulis tulisan yang kita suka juga...saya buat huruf S untuk syuhada dan syafina..nak buat corak ape pun boleh sebenarnya asalkan kita kreatif dan rajin...ape yang boleh kita lukis atas kek mcm tu juga la kita boleh buat atas apam polkadot ni..
resepi, malas la nak taip..haha aci tak..cr lah da byk saya post..nnt jemu plak..tengok gambar jadi la kan.

3 comments:

  1. sonoknye tengok ko buat macam2 corak.. jeles le.. tapi aku maleh.. hehehe..

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum blh tak tunjukkn step by step mcm mana nk buat corak ladybird tu?sy berminat nk belajar.terima kasih :)

    ReplyDelete
  3. nsya allah sy akn cb cr ms utk buat step by step utk corak apam dot-dot yg bentuk ladybird..kn selalu dtg cni yer..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...