Feb 21, 2011

Kebab Daging

Ain Fajar | 6:13 AM | 3Comments |
Assalamualaikum..
salam semua..ni sepatutnya n3 mlm semalam, tak de mood nak up date blog bila line tenet slow sgt2..semalam rasa malas nak makan nasi..tengok dalam frez ada lagi daging cincang yang berbaki, mmm trs ajak en.abg pg kedai cari roti kebab..nasib ada, rezkilah kan...pasar area trgn ni, saya belum jumpa lagi orang jual kebab...so buat sendiri lah, tapi x sama lah mcm yg kat jual kat pasar malam tu, peralatan tak ada..tak pe janji sedap juga kan..
 ni la kebab yg tak berape nak cun..yela main curah je sos tu, tu yg tak cantik..mula2 buat 3 biji je, yg tak ada sos tu kakak punye..2 biji lg untuk saya n en.abg, pas tu buat lagi abiskan inti.. 
k lah jom kita tengok mcm mn nak buat inti daging kebab ni..senang je...saya hentam jerr, tak sangka menjadi..bila leh telan 2 biji kebab daging, beranilah nak syer kat cni...

Bahan inti..
4 biji roti kebab
100gm daging cincang
1 biji bawang besar
6 sudu sos lada hitam
hiasan
1 biji telur
timun
sos cili

Cara-caranya :
  • hiris bawang besar dan tumis hingga layu
  • masukkan daging cincang tunggu daging sedikit masak
  • masukkan sos lada hitam dan kacau sebati. tunggu daging masak dan kering..
dah siap, senang je kan, sos lada hitam tu mmg dah sesuai rasanya tak perlu letak garam dan gula lagi...saya guna sos black paper serawak...mmg sedap
ok selamat mencuba yerrr...

3 comments:

  1. macam roti john je kebab ko ni ain.. tapi nampak cam sodap..

    ReplyDelete
  2. chik : roti john kan panjang dan tengahnya di salut telur, klu kebab pendek sikit. tapi daging yg kat dlmnya tu ikut cara aku lah..coz tak ada alat memasak mcm yg kat pasar tu...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...