Jan 27, 2011

Udang Goreng Tepung

Ain Fajar | 8:02 AM | 0Comments |
Assalamualaikum.
 2 hari saya tak sempat nak update blog ni, keadaan kesihatan tidak mengizinkan..sepatutnya n3 yg ni saya post semalam..tapi tak pe la kan..ni pun hidung masih sebu...huhuhu!!

haa inilah udang goreng tepungnyer..comel je mcm cekodok tepung plk..mmglah bila kulitnya dah di buang jd bulat la lagi2 la bila dah di saluti dgn tepung..k lah tak mau citer banyak..
jom kita layan!!

Bahan-bahannya: )
1/2 kilo udang sederhana besar
1 1/2 cawan tepung kek @ naik sendiri
1/2 cawan tepung beras
1 sk garam
2 sb serbuk kari
air secukupnya.

Cara-caranya : )
  • panaskan minyak secukupnya untuk menggoreng
  • campurkan semua bahan kacau sebati pastikan tidak terlalu cair.
  • masukkan udang, gaul dan sudukan seekor demi seekor dan goreng hingga kekuningan @ masak

sangat senang dan cepat..rasanya lembut dan rangup..

ok selamat mencuba yeeeer....

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...