Jan 22, 2011

Kek Birthday

Ain Fajar | 5:06 AM | 4Comments |
Assalamualaikum...
n3 kali ni kita cuci2 mata je tngok hasil kek yg saya buat...saje nak kongsi perasaan...ok jom layan gmbr2 k..

haaa nmpk tak gmbr kat atas kek tu.... ni lah kek yg saya buat khas utk en.abg...dah lm saya nak gn edible image ni...kiranya ni 1st la saya guna..saya buat simple je..maklum la ank kecik..nak aising kek ni time dorg tido kalau tidak hhmmmm dorg la yg kn aising..gunung berapi pun mst akan meletup...saya cuma ada masa setengah jam je tok aising kek ni, nasibla kek ni kecik sng berjaya la saya siap kan sebelum bdk2 bgn...
hehehe simple sgt2..ye lah bahan x cukup, peralatan juga x cukup buat mn yg ada kat dapur je..di sebalik aising ni saya buat kek lumut, rasanya lbh kurang mcm kek lapia serawak juga..aising saya guna aising buttercream chocolate..dah xada idea lain buat coco jatuh je kat tepi2 kek tu.
ni yg ada lilin 3 btg yg menunjukkan en.abg dah 30 thn huhuhu.......

 k ni plak  kek keju omputih ckp cheese cake..x cantik potongannya kan?..ni kali ke3 saya buat kek ni...dah lame gila tak buat kek ni, seingat saya, 1st saya buat masa c kakak lum lahir lagi, saya saje buat tok makan2..kali kedua c kakak br umur 8bln..mmm c kakak dah msk 3thn dah pun...
  huhuhu cheese cake saya merekah plak di atasnya dah x cantik...over cook la ni...hai!! ngalit sangat mengaising kek en.abg..lagi pun dah lm tak buat...xpelah walau x cantik yg pntg sodap kan kuik!!kuik!!kuik!!
saya buat kek ni bukan utk saje2, tapi sebenarnya saya buat khas utk kakak ipar saya (k.nani). k.nani ni pun sambut beday bulan yg sama dgn en.abg beza 3 hari je...kira dah lepas la...kami buat surprise ju tok dia, sekali senang citer...hahaha dah x nmpk dah kecacatan cheese cake ni dah tutup dgn edible image..mmg x smpt nak deco ape2, xsmpt ye la tkt kantoi..saya buat kek ni tanpa pengetahuan en.abg so ms sgt terhad..xpelakan janji sedap n nmpk cantik juga kan..
k.nani ni sambut beday yg ke 33 thn..semoga panjang umur...semoga dpt bby girl yg tomey....

ok lah ckp tok setakat ni...bebudak ni dah mengacau dah...
k by cawwww!!!

4 comments:

  1. yin.. guna edible image ka? ko order ka tu edible image atau ko print sendiri..

    ReplyDelete
  2. iyaa aku oder jak.lum pndi mau print..oder jak sng.mhl ckitlah..tp memuaskan

    ReplyDelete
  3. huhuhu.. udah boleh bukak kedai kek ni.. cayok2!! hehhhe..

    ReplyDelete
  4. Chik : byk lg yg nak kn blj ni, skrg ni pun aku dlm proses gilap skill hihi..insy allah ada rezki leh bk kat smpg4 tu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...