Dec 12, 2010

Ole-ole dr Sabah

Ain Fajar | 4:09 PM | 1Comments |
Assalamualaikum

Sebenanrnya N3 ni utk ari sabtu semalam tapi keadaan kesihatan x m'izinkan, line ternet pun lemau je..tambah2 la sakit kepala saya ni...pagi ni alhamdulillah dah beransur sembuh sikit dpt jg up date blog.

Hari jumaat yg lepas saya on line FB, biasanya on line kejap2 jer. biasalah ladtop ni bkn saya punya pinjam je En.abg nyer, klu dia keja mmg xleh nak online la, jumaat En.abg cuti so saya bekesempatan on line..ms tgh online, kwn saya dr Sabah bg salam dlm chat room (sarhana nm nyer,km pggl dia Sar, bukan penyakit Sars tu yer hihihi)..mulanya mmg xbls, coz saya keluar jap tgl je ladtop kat umah tebuka, bila smpi umah line ternet muram jer xdptla nak bls msg, dah di takdirkan ternik makin aktif so sy pun bls msg sar td...sembang punya sembang pastu dia ckp nak dtg KL dan terus ke Terengganu...haaaa tebeliak mata.. bio betul si Sar nak dtg Trgn ni...aik wat ape, byk duit dia nak jalan2 sampai ke semenanjung ni. Rupanya dia nak anta robongan meminang utk abgnyer di Kuala Trgn...wah ada can la nak jumpa ni.K.Trgn dgn Dungun 2 jam perjalanan..dah dekat mst amik peluang utk jumpa..dah 5 thn x jumpa..sedar x sedar dah 5 thn kami tinggalkan UMS..saya berharapla dpt jumpa Sar..last saya jumpa Sar ms hari convocation.

Bila En.abg balik dr solat Jumaan saya pun cerita yg Sar nak dtg Trgn, mcm xada perasaan je En.abg ni...saya pun pujuk En.abg pg ke Kuala Trgn nak jumpa Sar, pujuk2 last2 dia nak jg pg bila saya kata yg Sar ada bawakan kek lapis serawak...cik Sarhana ni tokey kek lapis kat kpg dia, teringin nak makan kek air tgn dia so dgn xmalunya saya minta dia buat tok saya....hahahah hua hua...lg pun En.abg saya ni suka sangat makan kek lapis serawak. nak tunggu bininya buat x buat2 asik cakap n berangan2 je nak buat. hahaha, ank saya pun c kakak ni pun suka makan kek.

Tadaaaa... ni la ole-ole dari sabah. kek lapis serawak...kek ni original dr Sabah siap naik kapar tebang lg...sedap kek ni ada chocolate...

ok nak cerita perjalanan kami ke K.Trgn..Kami ni xtau jg selok belok kat K.Trgn ni, nasib la En.abg ramai kawan kat c2, leh la tanye dorang..tkt gak sesat K.Trgn ni bukan kecik..Sar tiggal kat chele Anees kat kpg Bukit Rakit...kami ni follow jer info yg kwn En.abg bg tau...tp tersasar juga nasib x jauh sempat perasan..kononya terpegun tengok UMT, besarnyer UMT...tp besar lg UMS hehehe jgn mara haa, mmg dah keyataan UMS universiti yg terbesar kat Malaysia ni...akhirnya kami juumpa jg chele Anees kecik je tmpnyer tp cantik tepi laut lg...sape dtg trgn leh la sewa kat chele ni...bila dah jump mmgla xabis nak bercerita, sembang pasal perkembangan kwn2 lama..seronoknya masing2 yg lelaki sume jd cikgu, yg pompuan pun cikgu jg ada yg tetap ada yg masih kontrak, si Sar ni pun cikgu sandaran jg..weh!!saya pun cikgu juga, tp ada 2 org je ank murid syuhada n syafina...jadi tukang masak En.abg...huhuhu...xpala..yg penting keluarga bahagia...sibuk org ckp saya ni rugi je belajar tinggi2 jauh2 pastu jd suri rumah je...seday jg : (, tp biala...saya suri rumah berIjazah tauu...

haaa ni la Sarahana Mohd Amin..cantik kan...ops!!dah berpunya tau hihihi..kami sama mcm dulu lagi sama2 slim...hehehe steedy la Sar nmpk kurus ba kau...hihihi..tp gmbr ni nmpk jauh.en.abg la ni x pnd..kami ni dulu mmg rapat, yela cost mate kan,buat keje sama2, so sume sama2la, masak, shoping, tidur, bergosip yg plg serasi hihihi..tersenyum sendiri bila terkenang zaman belajar dulu.best sgt2. zaman belajar la kenagan yg plg seronok dlm idup xfkr ape pun cm belajar, exam dan assiment.Duit tiap sem masuk. xbyr utang lg ni..hahaha

ni jelas ckit kot, tp mcm jauh juga..xpelah ada juga kenangan..ingat dah xdpt jmp sar lg..ye lah negeri jauh2, klu nak saje2 jln mmg sshla, kos tinggi...so km amik kesempatan sembang lama..nasib baik En.abg sporting tlg jg anak2..tq la kat abg kerana memahami...

ni gmbr ank2 yg sempat En.abg amik..En.abg bosanla tu..layan la ank2 main,.bila lg kan..hhihihi..seronok jer tngok ank2 main, saya pun ghalid la bersembang...jam pun dah pukul 3 ptg..c fina mula meragam, nak tido...tula masa ontheway xmau tido, paksa2 pun xmau jg..skrg dah meragam..bila ank dah meragam En.abg pun cpt2 ajak blk..mmmm terpaksala minta diri dulu, lg pun Sar nak bersiap, nak pg ke majlis pertunangan abgnya...huhuhuu...xpalah ada rezki thn dpn jmp lg, masa abg nya kawin...klu ada rezki lebih masa Sar kawin leh pg Sabah plk..

ok, kita berenti dulu, cau cin cawwwww

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...