May 7, 2012

Handmade chocolate

Ain Fajar | 8:59 AM | 5Comments |
Assalamualaikum..
Dah lamaaaa saaangat teringin nak buat coklat sendiri..tengok ramai yang dah buat dan ade juga yang dah buat bisnes...memang menjadi kalau buat bisnes coklat nie...saya pun nak buat juga..bila saya lepak kat dapur naz (cute oven, small kitchen)..ade naz buat coklat sendiri dan kebetulan jenama coklat kompaun yang naz gunakan sama dengan yang saya beli iaitu collata..maaf la tak ambil gambo pulak..kalau nak tengok naz ade sertakan gambar coklat compaun..leh klik sini ..
 
Bak kate naz, senang je rupanya nak buat coklat sendiri..yer saya setuju tu..senang sangat dan nak buatnya pun tak susah..tapi saya rujuk pada naz juga masa buat coklat nie..malklum la kecairan yang diharapkan tidak menepati piawai yang sebenar..tapi saya oter-oter la sikit supaya ianya cair tapi tak mengalir macam orang biasa buat..tapi alhamdulillah menjadi juga walaupun kecairan yang yang di ingini tak menjadi sangat..belajar dari kesilapan..lepas ni boleh diperbaiki lagi..
kita boleh letak filling atau kekacang mengikut kesukaan kita..saya letak badam dan coklat chip..kalau ade sesiape yang nak buat boleh la rujuk kat blog naz  atau yang lain2nya..

oklah ini sahaja yang sempat di sampaikan tak boleh nak cerita banyak..da lewat malam..good nigh!!!

5 comments:

  1. morning kak ain, sweet je coklat kaler pink ^^ tun pernah beli mould coklat tu, tp dh lupa letak kt mana. hihi

    ReplyDelete
  2. tun: alamak beli mould coklat tapi da ghaib pulak..kiki kn cr tu tun mn tau tetibe teringin nak buat..

    ReplyDelete
  3. QH: hhhmmm tq, da colour pink nmpk sweet je kan..hihi tok ank2 dare kn la pink..

    ReplyDelete
  4. Cantinya coklat tu..pink2 lagi...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...